Vlaggetjes maken, stap voor stap

Haak een ketting van 5 lossen en sluit deze tot een ring.

 

Haak 4 lossen (1e stokje + 1 losse). Haak nog 8 keer een stokje met 1 losse. Sluit deze ronde met een halve vaste. ( totaal 9 stokjes met 1 losse ertussen)

 

Zo ziet het eruit als de ronde klaar is.

 

Wissel van kleur. Haak om elk 1 lossenboogje: 3 stokjes. (3 lossen is het 1e stokje). Sluit de ronde met een halve vaste. Haak met halve vasten naar het plekje tussen de 3stokjes groepje. 

 

Zo ziet de ronde er dan uit. Wissel van kleur.

 

Haak nu voor de hoek: 3 stokjes 2 lossen 3 stokjes.(3 lossen is het 1e stokje). Haak tussen de volgende groepjes: 3 stokjes. Tussen het volgende groepje weer 3 stokjes. Tussen de volgende groepje haak je nu weer een hoek, 3 stokjes 2 lossen 3 stokjes. Haak zo de ronde af. Sluit met een halve vaste. 

 


Haak met halve vasten naar het 2 lossen boogje en wissel van kleur. Zo ziet je ronde er nu uit.

 

Haak op de hoek 3 stokjes 2 lossen 3 stokjes. Haak tussen elk groepje 3 stokjes. Weer een hoek. Haak zo de ronde af. Sluit met halve vaste. Haal met halve vasten naar het 2 lossen boogje en wissel van kleur.

 

Zo ziet het er dan uit. Wil je het vlaggetje groter haken? Dan herhaal je nog eerst een paar rondes in een andere kleur.

 

Nu de laatste ronde; op de hoek haak je 5 halve stokjes, daarna op elk stokje en tussen de groepjes een half stokje haken tot de ronde af is. Hecht de draadjes af.

 

 

Nog een kwastje eronder en klaar.....

 

 

 Klaar!!


Voor de slinger haak je een 50 lossen ketting. Je pakt een vlaggetje en haakt langs 1 kant vasten. Nu 20 lossen, het volgende vlaggetje weer aan 1 kant vasten haken. Ga zo door tot je het laatste vlaggetje aan de slinger hebt. Nu weer 50 lossen. Dan keren en nu op alle lossen een vaste haken, ook op de vasten van de vlaggetjes. Draad afknippen en afhechten.

Succes met haken en laat hieronder gerust een reactie achter.

Groetjes Jenny en Alice

 

Reacties

Reactie plaatsen